donderdag 7 januari 2016

Massatoerisme.

Koh Phi Phi, we wilden 1 plaats opnieuw doen van onze vorige reis en kozen Koh Phi Phi. Omdat we daar mooie herinneringen aan hadden.
Van die mooie herinneringen blijft helaas niet veel meer over. Het mooie strand is helemaal volgebouwd met dancings. Een 2de Lorret De Mar. Het water van de zee, wat ooit zo helder was, drijft nu vol smurrie. Massatoerisme, feestende jeugd en heel veel afval. Alles maar dan ook alles wordt er volgebouwd. Naar verluid kampt Koh Phi Phi met een afvalprobleem. Ze krijgen het niet meer verwerkt en lozen alles in de zee. Ik vrees een beetje voor de toekomst van dit ooit zo wondermooie eiland.
Wij komen helaas niet meer terug en ik denk dat we niet de enigen zijn.
Ook de hotelkamers zijn vies en verwaarloosd en kosten veel te veel geld voor hetgeen je ervoor krijgt.
Wij hadden een 'familyroom', gelegen tussen het restaurant en de receptie en tegenover een mastodont van een stroomgroep die de hele avond aan het ronken was. We hebben er geen oog dicht gedaan. Gelukkig vielen de kindjes wel in slaap. We hebben er het beste van gemaakt. Phi Phi heeft 100den winkeltjes, dus dan maar shoppen. Een klein stukje 'proper' strand gezocht en wat genoten van de enige reggaebar die er overschoot van toen.
Na 3 nachten hebben we het paradijs verlaten richting Railay. Eigenwijs als mijn ventje is, niks geboekt en bij aankomst om 18u beginnen zoeken naar een hotelkamer. Maarten is met de kindjes ergens iets gaan drinken en ik heb ongeveer 15 hotels afgegaan. Alles vol! Lichte paniek dus. In het voorlaatste hotel hadden ze uiteindelijk plaats. Oef. Veel te duur voor een lelijke kamer, maar we hebben een bed en dat is het belangrijkste. EN we hebben een zwembad. Gisteren, op Maarten zijn verjaardag, hebben we de hele dag aan het zwembad gelegen. Op het einde kwamen er 20 apen aangelopen om chips te pikken en van het zwembad te drinken.
Railay staat bekend om zijn krijtrotsen en is heel populair bij klimmers.
Ons hotel is dan ook heel mooi gelegen. Aan onze kant van het strand zijn er enkel lelijke mangroves. Op Railey West (+/- 1km) is er een prachtig zandstrand waar we gisterenavond met een pintje van de sterrenhemel hebben genoten. Op zich dachten wij dat Railay niet zoveel voorstelde, maar we zijn vandaag een snorkeltrip gaan doen en het was adembenemend. Een fantastische dag, ondanks de woelige zee. En onze kindjes, die bloeien elke dag open. Seth en Ecko worden echte waterratten en ook van de dieren krijgen ze veel minder schrik.
Het wordt soms wel een beetje vermoeiend hoe vaak de mensen hen aanraken en soms met hen op de foto willen. Vooral ons Ecko strelen ze vaak over haar arm of ze nijpen er eens in.
Maar ze houden het nog wel even vol ;)
Gisteren heeft ons Ecko met haar klasje geskyped. Heel leuk! En nu wacht onze Seth vol ongeduld om met zijn klas te skypen.
Morgen ga ik een workshop zilver smeden doen en overmorgen nemen we de nachtbus richting Bangkok om de laatste dagen van onze vakantie door te brengen :/
Hieronder nog eens een paar mooie plaatjes van de mooiste stukje van Koh Phi Phi en Railay.

Koh Phi Phi



 'Familyroom'

Ook voor school  moet er gewerkt worden


Railay
























1 opmerking:

  1. weeral een mooie beschrijving van jullie verblijfplaats.nog veel plezier en geniet van het mooie weer en de prachtige omgeving!

    BeantwoordenVerwijderen